Ansamblul Folcloric Studentesc Ardealul sarbatoreste Ziua Nationala a Romaniei la Lisabona

Casa de Cultura a Studentilor Sibiu, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu si Ambasada Romaniei in Republica Portugheza organizeaza Ziua Nationala a Romaniei la Lisabona, celebrand ziua de 1 decembrie printr-o serie de spectacole traditionale romanesti.

Programul este unul amplu, acesta adunand cantece si jocuri traditionale romanesti, degustari gastronomice si recitaluri de muzica clasica ale unor distinsi interpreti de muzica clasica. Totusi, protagonistii vor fi membrii Ansamblului Folcloric Studentesc ”Ardealul” al Casei de Cultura a Studentilor Sibiu, care cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei vor prezenta numeroase momente artistice. Interesul cu care Ansamblul Folcloric Studentesc ”Ardealul” a fost ȋntampinat pretutindeni ȋsi afla explicatia ȋn statornica pasiune si în talentul cu care acest colectiv artistic culege si valorifica stravechiul patrimoniu al folclorului romanesc. De altfel, ponderea ȋn repertoriul sau o detin cantecele jocurile caracteristice judetului Sibiu – locul de bastina al majoritatii membrilor sai – loc unde arta populara traditionala continua sa demonstreze o impresionanta vigoare.

In cadrul acestei deplasari, ansamblul va sustine spectacole pe scenele din sediul Ambasadei, dar si ȋn fata Muzeului National de Arheologie (Manastirea Ieronimilor) si ȋn Largo de Sao Carlos din Lisabona.

,,Menirea Ansamblului Folcloric Studentesc Ardealul este de a scoate la lumina valorile autentice ale datinilor si obiceiurilor, ale cantecului si dansului popular romanesc, dar si de a le pastra si a le duce mai departe. Ne bucuram ca avem sansa de a ne continua promovarea consecventa, atat ȋn tara, cat si ȋn stranatate, a jocurilor si cantecelor populare, pastrand astfel vii datinile si obiceiurile stramosesti”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultura a Studentilor Sibiu.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.