Americanii finanteaza un program la Avrig

Ambasada SUA si Fundatia Heritas din Sibiu vor demara maine unui program inovator pentru comunitatile urbane si rurale din Romania. Proiectul este finantat de catre Ambasada SUA la Bucuresti si implementat de catre Fundatia Heritas, succesoarea Proiectului de cooperare romano-german „Reabilitarea centrului istoric Sibiu“. Deschiderea programului va avea loc maine incepand cu ora 9:30 la Avrig, Orangeria Palatului Brukenthal.

 

Va avea loc un seminar international la care vor participa specialisti americani, romani si germani, precum si primarii oraselor Saliste si Avrig si al comunei Biertan, impreuna cu personalului lor tehnic si unde se vor discuta teme precum abordari integrate si noi instrumente din domeniul dezvoltarii urbane durabile.

 Finantatorul proiectului, Ambasada SUA la Bucuresti, va fi reprezentat de catre domnul Robert Gatehouse, consilier pe probleme economice. Vor mai lua cuvantul primarul John Callahan (orasul Bethlehem, Pennsylvania SUA) si Stewart Sarkozy-Banoczy de la Departamentul de Stat al Locuintei si Dezvoltarii Urbane SUA.

 Inspirandu-se din activitatile si actiunile Institutului Primarilor pentru Planificare Urbana din SUA, Fundatia Heritas a creat un program pilot care urmareste consolidarea cooperarii la nivel local intre Statele Unite ale Americii si Romania, precum si dezvoltarea cooperarii intre primari si specialisti in diverse domenii. Se urmareste astfel ca primarii sa primeasca cunostinte noi in domeniul dezvoltarii urbane, iar specialistii sa afle de la primari despre nevoile practice ale oraselor si satelor noastre.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.