A inceput Raliul Sibiului 2016

Startul festiv in Raliul Sibiului 2016 s-a dat aseara, incepand cu ora 19:30, in  Piata Mare a orasului de pe Cibin. Profitand de faptul ca ploaia de primavara care a cazut in jurul pranzului s-a oprit la timp pentru a face loc festivitatii, cu mic, cu mare, mii de sibieni au facut cunostinta cu protagonistii intrecerii care reprezinta etapa a doua a Campionatului National de Raliuri Dunlop si a Campionatului National Rally 2 Dunlop, dar si prima runda in Campionatul National al Bulgariei. 

RaliulSibiului2016

Primul concurent care a trecut prin poarta de start a fost campionul en-titre si liderul CNRD, Simone Tempestini, care ne-a declarat: ”La Brasov am reusit sa castig in ultima zi. Atunci am facut diferenta fata de Dan Girtofan. Aici avem parte de un raliu nou, pentru ca probele pe care vom evolua, exceptandu-le pe cele din prima zi, nu sunt cunoscute de catre concurenti. Vom vedea ce se intampla. Noi, cu siguranta, ne dorim sa terminam pe prima pozitie. Sper sa fie o disputa stransa, asa cum a fost si la Brasov, si imi doresc sa avem parte de acelasi verdict”.

Dan Girtofan, pilotul Skoda, l-a completat: ”In primul rand vreau sa le mutumesc tuturor celor care sunt aici, un numar senzational de mare de oameni, pe care ii astept si pe probele speciale sa urmareasca lupta care se va da in cele doua zile. Nu pot sa spun cine sunt pretendentii la victorie, ci doar ca ne dorim sa ne numaram printre ei. Cu siguranta, noi vom incerca sa avem un ritm bun, sa facem spectacol si sa-i bucuram pe cei care ne sustin”.

Un moment special a fost dedicat sportivilor bulgari, intrecerea de la Sibiu reprezentand si prima etapa a intrecerii nationale din tara vecina. ”Ne bucuram de oportunitatea oferita de Raliul Sibiului pentru ca ne permite sa ne masuram fortele nu doar cu ceilalti competitori din campionatul nostru, ci si cu pilotii romani”, ne-a declarat, Plamen Staykov, primul pilot bulgar care a trecut prin poarta de start din Piata Mare din Sibiu.

Competitia debuteaza vineri 15 aprilie, prima masina urmand sa porneasca in cursa la ora 16:30. Programul primei zile cuprinde doua probe speciale, Curmatura (10,80 km), al carui start este programat la ora 17, si Paltinis (10,20 km), care se va desfasura de la 19:08. Sambata 16 aprilie se vor derula alte 10 probe, concurentii isi vor disputa suprematia pe 10 probe speciale, cu o lungime totala de 86,90 km, iar cei mai buni piloti vor urca pe podiumul de premiere, incepand cu ora 21:30, cu prilejul Festivitatii de premiere gazduita de Piata Mare incepand cu ora 21:30. 

Raliul Sibiului 2016 este considerata etapa a doua a Campionatului National de Raliuri Dunlop si a Campionatului National Rally 2 Dunlop, este organizata de ACS Aria Pentru Sport in parteneriat cu AMC Racing, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS). In premiera pentru Sibiu, aceasta etapa va da startul Campionatului National al Bulgariei. 

Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport, cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, Consiliului Judetean Sibiu, Consiliului Judetean Alba, Consiliului Judetean Valcea. Masina oficiala a Raliului Sibiului 2016 este oferita de INTERCAR, dealer autorizat SKODA. 

 

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.