A aparut volumul „Enciclopedia muzicii electronice romanesti”

Un medic rezident din Tg. Mures a lansat de curand volumul „Enciclopedia muzicii electronice romanesti”. Septimiu Moldovan a lansat online prima carte care descrie istoria muzicii electronice din Romania.

Septimiu Moldovan

Cartea este disponibila in format PDF, online, iar pretul este unul simbolic, de 1 USD, suma pe care o va folosi ulterior pentru imprimarea si publicarea ei in format clasic. Puteti de asemenea efectua donatii in acest scop, via PayPal, cu ajutorul butonului disponibil pe ElectroBlog Ro.

De aici o poti cumpara: http://www.scribd.com/doc/175633596/Enciclopedia-muzicii-electronice-romaneşti-S-Moldovan

 Coperta 1 (Catalin Mihut)

 

„Enciclopedia muzicii electronice romanesti” cuprinde 349 pagini, peste 200 de biografii ale artistilor si inglobeaza 48 ani de isorie, fiind scrisa prin sprijinul direct al muzicienilor, cu interviuri, dintre care amintesc: Adrian Budritan, Adrian Enescu, Alexe Marius Andrei alias Bean (Subcarpati), Ana-Maria Avram, Bogdan Popoiag alias Unu’, Calin Ioachimescu, Calin Torsan, Cezar Stanciulescu alias Junkyard (ROA), Christian Mike Sugar, Corneliu Ionescu, Cosmin TRG, Cristian Muresanu, Cristian Stanciu alias Matze, Cristian Stefanescu alias Electric Brother, Cristina si Dan Handrabur, Dan Griober, Dan Mercureanu, Dan Stesco (Compact), fratii Nanu alias Digital Art, Doru Apreotesei (Sfinx), Eduard Schneider alias DJ Phantom, Florian Lungu, Gabi Andries, George Culda, Horatiu Dan Dumitras alias Horace Dan D, Horea Crisovan, Iancu Dumitrescu, Idu Barbu (Sfinx), Ioan Titu alias Silent Strike, Ionel Orban (Savoy), John Mitzalis (Endless Zone), Liviu Zamora, Lucian Metianu, Marius Christian Burcea, Mihai Ogasanu, Mihai Popoviciu, Mircea Florian (Florian din Transilvania), Mitos Micleusanu (Planeta Moldova), Nicolae Brandus, Nucu Radulescu, Octavian Nemescu, Paul Ilea (Sensor), Rodion Rosca (Rodion GA), Serban Nichifor, Stefan Elefteriu, Suie Paparude, Tavi Scurtu, Vlaicu Golcea, Zoli Toth (Sistem) si multi, multi altii.  

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

4 comentarii


 1. Multumesc in numele echipei ElectroBlog Ro pentru sprijinul in promovarea enciclopediei si va invit sa sustineti „Proiectul de normalitate pentru muzica electronica romaneasca”! Acesta isi propune, pe langa tiparirea cartii „Enciclopedia muzicii electronice romanesti”, realizarea unei compilatii muzicale si a unui documentar despre istoria fenomenului electro in Romania. Va multumim!

  https://www.facebook.com/proiectuldenormalitate?ref=tn_tnmn


 2. Pacat ca nu este scrisa de un profesionist in domeniu. Asemenea carte ar trebui sa informeze publicul despre valorile reale ale muzicii, nu sa promoveze prieteni si porcarii, ar trebui sa fie scrisa de un cunoscator, ideal de cineva care a produs ceva notabil in domeniu, nu de un novice…
  Asa sunt romanii, cei care nu se pricep se baga in fata iar cei cu adevarat buni stau deoparte.


 3. Am sa pun autorului patru intrebari care-l vor ajuta sa realizeze ca nu este persoana potrivita sa faca asta. Daca la macar trei dintre intrebari raspunsul este satisfacator atunci este bine, mi-e teama ca in cazul tau la nici o intrebare raspunsul nu este unul care sa-ti permita sa faci asemenea carte:
  1. Ai mai scris vreo carte?
  2. Ai compus tu ceva notabil in domeniu?
  3. Ce varsta ai, esti trecut de 40?
  4. Care este nivelul tau de cultura muzicala si de cat timp?
  Folosindu-te de nume mari ca sa te promovezi tu nu este calea sa scrii o asemenea carte care sa mai si fie de succes.


 4. O carte cu nume pretentios care este foarte slaba. Sunt niste informatii obscure, nu sunt muzicieni buni si nici macar nu sunt cei din muzica electronica, autorul nu stie ce inseamna muzica electronica.

  Trebuia sa dea informatii complete a tot ce inseamna muzica electronica in ordinea importantei:
  – producatori de programe/pluginuri VST,
  – producatori de preseturi,
  – producatori de muzica,
  – voci in domeniu.

  A dat niste informatii despre cativa producatori printre care multi slabi, la mana a treia, care doar folosesc niste preseturi facute de altii, nu mai zic ca lipsesc complet producatori tari de programe de muzica care sunt baza, fara ei nu exista muzica electro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.